چگونه حرفه ای رانندگی کنیم؟

به صورت معمول اکثر انسان ها از خودرو ها در زندگی روزمره خود استفاده می کنند. افراد زیادی هم هستند که تمایل به فرا گرفتن رانندگی دارند و البته رانندگی هم قوانین و مهارت های خاص خود را می طلبد.

۹ مهارت رانندگی که باید بدانید

چگونه حرفه ای رانندگی کنیم؟

به صورت معمول اکثر انسان ها از خودرو ها در زندگی روزمره خود استفاده می کنند. افراد زیادی هم هستند که تمایل به فرا گرفتن رانندگی دارند و البته رانندگی هم قوانین و مهارت های خاص خود را می طلبد.

سه‌‌شنبه، ۵ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۹:۰۵

در این مقاله برای شما کاربران ۹ قانون و مهارت رانندگی را شرح می دهیم که به حرفه ای شدن رانندگی شما کمک می کند. با ما همراه باشید تا رانندگی حرفه ای و اصولی را فرا بگیریم.

رانندگی ذاتا کار آسانی نیست؛ کافی است به اطرافیانتان که چندین ماه است در آزمون ها شرکت می کنند و می خواهند گواهی نامه رانندگی بگیرند نگاه کنید؛ یا اخبار حوادث را ورق بزنید تا با خبر تصادفات فجیع مواجه شوید یا در همین خیابان ها افرادی که صرفا ادعای رانندگی دارند را مشاهده کنید. بار ها و بار ها به این نتیجه می رسید که رانندگی چیزی فرا تر از فشار دادن پدال ها و عوض کردن دنده است.

اما خوشبختانه از آنجا که می توان هر مهارتی را با تمرین یاد گرفت، رانندگی را هم می توان با پشتکار و به کار بستن نکاتی، به خوبی فرا گرفت. برای همین در نظر گرفته ایم با شما ۹ نکته و ترفند رانندگی حرفه ای منجمله نحوه ی پارک موازی یا دوبل کردن را برای رانندگی بهتر در میان بگذاریم. با ما همراه باشید تا برخی از این نکات مهم برای رانندگی صحیح را بیاموزیم.

۱- حفظ کنترل ماشین هنگام ترکیدن تایر
اگر در وسط جاده و خیابان زمانی که با سرعت نسبتا بالا رانندگی می کنید، تایر شما ناگهان دچار حادثه شود چه می کنید؟ شما باید بدانید که در این مواقع چه عکس العملی داشته باشید در غیر این صورت حوادث جدی پیش روی شما خواهد بود. در  هنگام ترکیدن لاستیک آن هم در حرکت، در ابتدا هدف شما باید این باشد که ماشین را مستقیم به جلو برانید و در عین حال سرعت را هم کنید. یعنی ضمن حفظ تعادل، کنترل خودرو را آرام آرام و بدون شتاب زدگی به دست بگیرید و خودرو را متوقف کنید.

  • سعی کنید تا فرمان را به نوعی هدایت کنید که خودرو در مسیر مستقیم خود بماند، هرچقدر هم که خودرو سعی در منحرف شدن داشت سعی کنید تعادل را حفظ کنید و فرمان را رها نکنید.
  • خطرناک ترین کار در هنگام ترکیدن لاستیک چر خاندن و یا منحرف کردن خودرو به لاین دیگر است.


۲- هنگام منحرف شدن یا لیز خوردن ماشین چه باید کرد؟
یکی از ترفند های رانندگی حرفه ای، عکس العمل شما در هنگام سر خوردن یا لیز خوردن خودرو است. فرض کنیم جاده لغزنده است و به ناگهان مثل ماشین شهر بازی لیز می خورید و یکراست به سمت گاردریل می رود. چه کار باید انجام دهید؟ مطمئنا هم با آن گاردریل یا خودرو های اطراف برخورد خواهید کرد. چشمان خود را به جاده بدوزید و به جای اینکه به گاردریل نگاه کنید به جایی نگاه کنید که باید می رفتید. از ترمز زدن در این شرایط خودداری کنید. برای کنترل خودرو در این شرایط باید یاد بگیرید و این آمادگی را داشته باشید که به هر سمتی که عقب خودرو چرخید شما هم  فرمان خود را باید به همان سمت بچرخانید تا بتوانید خودرو را کنترل کنید.

کار دیگری که باید انجام دهید این است که با دقت سرعت خود را افزایش دهید که در نتیجه ی آن به چرخ های عقب نیرو وارد می شود و می توانید کنترل ماشین را در دست بگیرید، البته مشروط به اینکه پایتان را بیش از حد روی گاز نگذاشته باشید. وقتی ماشین روی مسیر مستقیم قرار گرفت و صاف شد به آرامی پایتان را روی ترمز قرار دهید و به خودتان آفرین بگویید.  البته موارد متعددی و جود دارد که باید در این شرایط مد نظر داشته باشید که همگی بستگی به شرایط دارد.

۳- نقطه کانونی دید خود را تنظیم کنید
اگر فرض کنیم که مغز انسان مثل کامپیوتر است، خواهیم دانست که برای پردازش قطعات مختلف اطلاعات به زمان نیاز دارد. اگر فقط به ماشین جلویی خود نگاه می کنید زمان زیادی برای پردازش تهدیدات بالقوه در اختیار مغزتان قرار نمی دهید.

بنابراین تا جایی که می توانید به دور دست نگاه کنید تا زمان زیادی برای واکنش نشان دادن داشته باشید. وقتی در اتوبان ترافیک سنگین وجود دارد، باید چشمان خود را روی چند ماشین جلویی خود بدوزید. بین مسیرها را هم در صورت امکان نگاهی بیاندازید و مطمئن باشید که اگر ماشین جلویی ترمز کرد، دید جانبی تان به شما هشدار می دهد.

۴- ترمز کردن با ترمزهای ضد قفل و ABS
جای شگفتی است که بسیاری از افراد نمی دانند که وقتی سوار ماشین دارای ترمز ABS هستند و رانندگی می کنند در هنگام بروز وضعیت اورژانسی چه کار باید انجام دهند. اما چنانچه شما از خودرو های مجهز به ترمز ABS استفاده می کنید در صورت ترمز ناگهانی تنها کاری که باید انجام دهید این است که پای خود را تا جایی که می توانید محکم روی پدال ترمز قرار بدهید. از ترمز های متقاطع خود داری کنید. این کار در عملکد ترمز های ABS  اختلای به وجود اورده و می توانید به قیمت جان شما تمام گردد.

پس اگر ترمز خودروی شما دارای سیستم ضد قفل یا ABS است مد نظر داشته باشید که ترمز کردن های مقطع خطرناک است و بهترین نوع ترمز تنها فشار دادن پا  بدون برداشتن پا از روی ترمز است.

۵- رانندگی هنگام بارش باران
وقتی باران نم نم می بارد باید بدانید که جاده لغزنده است چرا که روغن و قطعات ریز تایرها تمام ماشین های روی جاده با آب باران مخلوط می شود. ترکیب این موارد به راحتی باعث ایجاد سطحی لغزنده بر روی جاده می شود.  اما وقتی باران شدید باشد باید حواستان بیش از پیش جمع باشد. باید چشمان خود را خوب بچرخانید تا از فرو رفتن در هر گودالی که عمیق تر از بقیه به نظر می رسد جلوگیری کنید. اگر دیدید ماشین های جلویی آب زیادی به اطراف پاشیدند آماده خواهید بود که در آن گودال ها نیفتید و اشتباه آنها را تکرار نکنید.

در باران سرعت خود را کنترل کنید و سعی کنید با دقت بیش تری خودرو ها را تحت کنترل داشته باشید

۶- رانندگی در برف
در اینجا نکته اول این است که مطمئن شوید ماشینتان تایرهای مناسب ( یا در صورت نیاز زنجیر چرخ) برای رانندگی حرفه ای در برف داشته باشد. تایرهایی که مناسب همه فصول هستند برای برف سبک جواب می دهند اما اگر برف سنگین بود باید دقت بیشتری کنید و حتما از زنجیر چرخ هم استفاده کنید.

موارد دیگر که احتمالا شما هم از آن اطلاع دارید: با نهایت دقت رانندگی کنید. با ماشین جلویی فاصله مناسب و بیشتر از معمول را رعایت کنید و در محدوده ی توانایی هایتان رانندگی کنید. اگر دور زدید و هیچ اتفاقی نیفتاد معلوم است که سرعتتان بیش از حد است و باید فرمان را صاف کنید و به آرامی ترمز کنید تا سرعتتان به اندازه ای کم شود که مناسب دور زدن باشد. اگر هم لغزیدید و سر خوردید به نکته ی شماره ۲ مراجعه کنید و آن را بکار ببندید.

۷- در رانندگی حالت تدافعی داشته باشید
مواظب دور و برتان باشید و ببینید چه ماشین هایی در جاده هستند و هر راننده چه کار دارد می کند (با موبایل حرف می زند، بد رانندگی می کند و … ). امن ترین حالت این است که فرض را این بگیریم که الان کسی با رانندگی بد خود فاجعه ایجاد می کند. بدین ترتیب آمادگی خود را برای اتخاذ اقدام مناسب خواهید داشت. آیا می توانید در صورت بروز حادثه از ناحیه رانندگان دیگر به کمربندی جاده بروید و یا به جاده خاکی بزنید؟ آیا در مسیر کناری تان ماشینی وجود دارد یا می توانید در صورت لزوم به آن مسیر وارد شوید؟ همیشه آماده انجام بهترین و صحیح ترین واکنش باشید.

۸- هنگام بروز خشم جاده ای چه کار باید کرد؟
خشم جاده ای همانطور که از نامش بر می آید یک جور ابراز خشم و ناراحتی رانندگان در قبال رانندگی بد دیگر رانندگان است که گاهی گریبان گیر شما هم می شود.  باید در مورد خشم جاده ای هم مانند تمام رفتارهای نامطلوب درک مناسبی داشت. هنگام بروز خشم، راننده ی عصبانی می خواهید سلطه و برتری خود را به رخ شما و یا راننده رقیب خود بکشاند که در این حالت او شما و دیگران را یک شی فلزی متحرک تصور می کند نه انسان . پس یاد بگیرید که ضمن رعایت فاصله مطمئن با این خودرو و راننده حواستان هم به حرکات و رفتار های ناگهانی شان باشد.  بنابراین گرچه ممکن است چند دقیقه دیرتر به مقصد خود برسید اما توصیه می کنیم حتی الامکان از جاده ها و اتوبان های شلوغ دوری کنید تا هم آسودگی خیال داشته باشید و هم از رانندگی تان لذت ببرید.

۹- پارک موازی یا دوبل
قبل تر در رابطه با آموزش پارک دوبل مقاله کاملی منتشر کردیم. داشتن مهارت در پارک موازی برای هر راننده ضروری است. این کار البته چندان سخت نیست و حتی می شود گفت خیلی هم آسان است. برای انجام پارک موازی نکات زیر را به کار ببندید:

  • به سمت خودروی جلویی بروید تا جایی که تقریبا مماس با آن هستید. کمی باید از این خودرو جلو تر باشید و فاصله تان هم از این اخودرو به اندازه ایست که دست از داخل پنجره به آن نرسد.
  • فرمان ماشین را به سمت پارکینگ بچرخانید و شروع به عقب رفتن کنید
  • وقتی چرخ عقبی که به سمت پارکینگ است با چرخ رو به خیابان ماشین اول مماس شد فرمان را صاف کنید و به عقب رفتن ادامه دهید
  • وقتی چرخ عقب رو به رو خیابان ماشین شما با چرخ رو به خیابان ماشین دیگر مماس شد فرمان را در جهت عکس بچرخانید.
  • به عقب بروید تا جایی که موازی شوید
  • اگر تا اینجای کار نتوانستید موازی پارک کنید حداقل کمی از پارک موازی را یاد گرفته اید و بنابراین با چند بار تنظیم کردن درست خواهد شد.

نظری وارد نشده است، شما اولین باشید ...