در پی فراگیر شدن استفاده از دوربین های پلاک خوان در کشور، دستکاری پلاک خودروها توسط رانندگان متخلف نیز افزایش یافته است.
به گفته سردار حسین رحیمی، فرمانده انتظامی پلس تهران، در پی اجرایی شدن حلقه دوم طرح ترافیک (طرح کنترل آلودگی هوا) حتی شمار افرادی که مرتکب این تخلف می شوند نیز بیشتر شده است و پلیس در طول چند روز نخست اجرای این طرح، با بیش از ۶۰۰ خودرو متخلف در این زمینه برخورد کرده است. طبق تعریف جرایم رانندگی مخدوش کردن پلاک خودرو برای اینکه پلیس نتواند تخلفات راننده را ثبت کند و یا دوربینهای راهنمایی و رانندگی نتوانند از تخلفات عکسبرداری کنند، جرم محسوب میشود. رضا همتی زاده رئیس پلیس راه استان ایلام در این باره اعلام کرد:
دستکاری پلاک خودرو تنها تخلف نیست و جرم نیز تلقی می شود، رانندگان متخلف بایستی بدانند دستکاری پلاک خودرو، تخلف نیست بلکه جرم است و با مجرم برابر قانون برخورد میشود.
همتی زاده ادامه داد: «طبق ماده ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی هر کس در ارقام و مشخصات پلاک وسایل نقلیه موتوری زمینی، آبی یا کشاورزی تغییر دهد و یا پلاک وسیله نقلیه موتوری دیگری را به آن الصاق نماید یا برای آن پلاک تقلبی بکار برد یا چنین وسایلی را با علم به تغییر و یا تعویض پلاک تقلبی مورد استفاده قرار دهد به حبس از شش ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.» جرم تغییر غیرقانونی و مخدوش کردن پلاک خودرو از جمله جرایمی است که در سال های اخیر به ویژه در شهرهای بزرگ افزایش یافته است. رئیس پلیس راه استان اظهار کرد: «بر اساس قانون گفته شده دستکاری و تغییر در ارقام و مشخصات پلاک عنوان مجرمانه در نظر گرفته شده است، در واقع افرادی که اقدام به این عمل مینمایند علاوه بر فرار از قانون، جریمه اعمال غیر قانونی خود را به حساب دیگر شهروندان میگذارند. به همین منظور خلافی هر دو پلاک بایستی توسط فرد خاطی پرداخت شود.» همتی زاده در پایان یادآور شد: «دستکاری و مخدوش کردن غیر قانونی پلاک خودرو در عین آن که جرم تلقی میشود مشکلاتی را نیز برای دیگران ایجاد میکند و حقوق افراد دیگر را ضایع میکند، زیرا اقدام آنان موجب صدور قبض جریمه برای فرد دیگری میشود.» به این ترتیب پلیس راهنمایی و رانندگی مطابق قانون با هرگونه دستکاری پلاک خودرو برخورد نموده و علاوه بر جریمه و توقیف خودرو، راننده مختلف را به مرجع قضایی معرفی می نماید. جریمه جدید پلیس برای مخدوش کنندگان پلاک خودرو سرهنگ محمد رازقی رئیس مرکز فرماندهی و کنترل هوشمند ترافیک پلیس راهور پایتخت به طرح ویژه پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در برخورد با خودروهای دارای پلاک مخدوش پرداخت و اظهار داشت: «مأموران پلیس راهور تهران در مواجهه با خودروهایی که دارای پلاک مخدوش هستند، ضمن اعمال قانون، راننده را به دستگاه قضایی معرفی خواهند کرد، چرا که طبق قانون، تغییر پلاک جرم تلقی میشود.» رئیس مرکز فرماندهی و کنترل هوشمند ترافیک پلیس راهور پایتخت اعلام کرد: «بر طبق قانون، مجازات مخدوش کردن پلاک، حبس ۶ تا یکساله را در بر دارد.» وی در پاسخ به پرسش دیگری در این خصوص که وضعیت تخلفاتی که راننده متخلف با تغییر ارقام پلاک انجام داده برای مالک واقعی پلاک چگونه است، تصریح کرد: «برخی رانندگان متخلف با تغییر اعداد و ارقام، پلاک خود را تغییر میدهند که خلافی و تخلف خودرویشان برای پلاک جدید ثبت میشود، در این صورت بعد از مواجهه پلیس با این دسته از رانندگان متخلف، این افراد ملزم هستند که خلافی پلاک جدید را پرداخت کرده و صفر کنند. شاید شما هم متوجه این نکته شده باشید که اخیرا تعداد خودروهای فاقد پلاک که در خیابانها در تردد هستند زیادتر شده است و نیز خودروهایی که اگر چه پلاک دارند اما پلاک آنها خوانا نیست. روشهای مختلفی هم برای ناخوانایی پلاک استفاده میشود مانند پخش روغنهای تیره بر روی پلاک، گلی و خاکی کردن پلاک، استفاده از اسپری های مخصوص، استفاده از کاورهای پلاستیکی تیره و...
(ثبت نام در سایت تنها ۱ دقیقه طول میکشد!)
چگونه تیغه برفپاککن مناسب برای خودرو را انتخاب کنیم؟
۵ آذرماه ۱۴۰۳
چگونه کمربند ایمنی خودرو را تمیز کنیم؟
راهنمای گامبهگام تعویض روغن موتور خودرو در خانه
۲۸ آبانماه ۱۴۰۳
6 راهکار مهم برای مراقبت از شیشه جلوی خودرو
۲۶ آبانماه ۱۴۰۳
چگونه از ترک خوردن چرم صندلی خودرو جلوگیری کنیم؟
۲۲ آبانماه ۱۴۰۳
تشریح جزء به جزء قسمت های مختلف پارک دوبل
۲۰ خردادماه ۱۳۹۷
فهرست پزشکان، به همراه نشانی و زمان حضور
۴ شهریورماه ۱۳۹۷
دنده عقب رفتن در چه مکان هایی ممنوع می باشد؟
۳ بهمنماه ۱۴۰۰
کد های محدودیت رانندگی درج شده در پشت گواهینامه
۱۵ اسفندماه ۱۳۹۴
دنده سنگین - دنده سبک
۲ اردیبهشتماه ۱۳۹۷