نکات رانندگی ایمن در ترافیک شهری

قطعاً ترافیک، روز به روز به مشکل بزرگتری تبدیل می‌شود و البته، هیچ راننده‌ای نمی‌خواهد در وسط وسایل نقلیه گیر کند مخصوصاً اگر بخواهد سریع به مقصد برسد. . به همین دلیل برای شما لیستی از نکات کلیدی را برای رانندگی در ترافیک سنگین بیان می‌کنیم تا در جاده ایمن و مطمئن باشید.

نکات رانندگی ایمن در ترافیک شهری

قطعاً ترافیک، روز به روز به مشکل بزرگتری تبدیل می‌شود و البته، هیچ راننده‌ای نمی‌خواهد در وسط وسایل نقلیه گیر کند مخصوصاً اگر بخواهد سریع به مقصد برسد. . به همین دلیل برای شما لیستی از نکات کلیدی را برای رانندگی در ترافیک سنگین بیان می‌کنیم تا در جاده ایمن و مطمئن باشید.

دوشنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۶:۲۰

برای تقویت این مهارت و رانندگی ایمن در ترافیک های شهری، پیشنهاد می کنیم به ۱۰ نکته زیر توجه کنید.

۱- عوامل حواس پرتی در ترافیک را کم کنید
اضطراب ناشی از رانندگی به عوامل مختلفی بستگی دارد. در ترافیک های شهری منبع حواس پرتی را بیشتر باید در داخل خودرو جستجو کرد. صدای موسیقی، تلفن همراه و صحبت کردن با سایر سرنشینان می تواند حواس راننده را از مسیر و حرکت سایر خودروها بیشتر کند.

معمولا در ترافیک های شهری حرکت میان تعداد زیادی خودرو به اندازه کافی استرس زا است. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم تا جایی که می توانید تاثیر این عوامل را کمتر کنید. خاموش کردن ضبط ماشین و تلفن همراه می تواند راهکاری موثر باشد.

۲- در ترافیک از سمت راست رانندگی کنید
در جاده های پرترافیک سمت راست بهترین جا برای ادامه مسیر است. با حرکت در سمت راست می توان به سادگی، در زمان بروز حادثه از جاده خارج شد و در کنار جاده توقف کرد. همچنین در صورت تصادف نیز می توان اتومبیل را در کنار جاده متوقف کرد.

کمک به نیروهای امدادی و پلیس نیز از مزیت های دیگر حرکت در لاین سمت راست است. پیشنهاد می کنیم برای دیدن سایر مقالات آموزشی نیم کلاج، به صفحه تابلوهای راهنمایی رانندگی مراجعه بفرمایید.

۳- ترافیک را کاملا تحت نظر داشته باشید
در هنگام حرکت در ترافیک شهری، حتما به جلو خود نگاه کنید. برخی رانندگان حادثه ساز، سعی می کنند با ایجاد لاین های خالی و حرکت بین آن ها سریع تر به مقصد برسند. پیشنهاد می کنیم به هیچ وجه در لاین این افراد حرکت نکنید. این کار می تواند منجر به حوادث خطرناکی شود. در این شرایط بهتر است بدون توجه به عملکرد سایر راننده ها فقط در مسیر خودتان حرکت کنید.

۴- در ساعات خلوت رانندگی کنید
هر شهری یک ساعت اوج عبور و مرور دارد. برای مثال در تهران ساعات ۴ تا ۸ شب، معمولا شاهد اوج ترافیک هستیم. اگر هنوز بر رانندگی در ترافیک مسلط نیستید، بهتر است در ساعات خلوت تردد کنید. بنابراین با آگاهی از ساعات اوج ترافیک می توان به گونه ای برنامه ریزی کرد که در ترافیک های سنگین شهری گرفتار نشویم.

زمان رانندگی خود را برای جلوگیری از ترافیک سنگین برنامه ریزی کنید. در بسیاری از موارد، حتی ترک پانزده دقیقه زودتر یا دیرتر محل کار یا خانه می تواند جریان ترافیک را به میزان چشمگیری کاهش دهد.

۵- حرکت لاک پشتی داشته باشید
پیش از اینکه وارد جاده پرترافیک شوید، سرعت خود را کم کنید. در جاده های شلوغ حرکت با سرعت بالا می تواند حواس سایر راننده ها را پرت کند و موجب ترافیک شود. همچنین در مواقعی که ترافیک سبک تر می شود، نباید عجله کنیم. در این مواقع نیز افزایش سرعت ممکن است منجر به حادثه شود.

۶- در ترافیک با چه دنده ای حرکت کنیم؟
پیشنهاد می کنیم در ترافیک با دنده یک و دو حرکت کنید. از آنجا که مدت زمان ماندن در ترافیک مشخص نیست. حرکت با دنده سنگین می تواند به کاهش مصرف سوخت و تسلط بیشتر بر خودرو شود.

۷- با سرعت مطمئن رانندگی کنید
به یاد داشته باشید شما در مسابقه نیستید بنابراین سرعت مطمئن خود را حفظ کنید و به پدال گاز ضربه نزنید. حتی در بزرگراه‌ها، مهم این است که به جای تلاش برای فرار کردن از جمعیت، سرعت خود را ایمن کنید.

عجله نه تنها برای شما مشکل ایجاد می‌کند بلکه برای سایر رانندگان نیز تهدید جدی محسوب می‌شود. البته دقت داشته باشید که رانندگی خیلی آهسته هم باعث بی‌حوصلگی افراد دیگر و بروز رفتارهای خطرناک می‌شود.

۸- فاصله دو ثانیه در ترافیک
در رانندگی قانون معروفی به نام دو ثانیه وجود دارد. این قانون به ما می گوید بهتر است با خودرو جلویی حداقل ۲ ثانیه فاصله داشته باشید. برای محاسبه این زمان می توانید یک تابلو یا علامت کنار جاده را انتخاب کنید و شروع به شمردن کنید.

به محض مماس شدن اتومبیل جلویی با تابلو دیگر اعداد را بشمارید. عددی که روی آن توقف کردید، همان فاصله ای است که بین شما و خودرو جلویی باید رعایت شود. در ترافیک اهمیت این فاصله بیشتر است. هر چقدر تعداد ثانیه های فاصله بین شما و اتومبیل های جلویی بیشتر باشد، امکان تصادف خودرو کمتر خواهد شد.

۹- کنار جاده توقف کنید
در برخی مواقع فشار رانندگی در ترافیک شهری بسیار زیاد می شود. در اینجا بهترین کار استراحت کردن است. برای این کار می توانید با رعایت نکات ایمنی، خودرو خود را در کنار جاده متوقف کنید. با کمی استراحت یا گوش کردن به یک موزیک آرامش بخش می توانیم دوباره تمرکز خود را پیدا کنیم و به مسیر حرکت باز گردیم.


نظری وارد نشده است، شما اولین باشید ...