آیا استفاده از کارواش پرفشار برای شستن موتور خودرو مناسب است؟

بی‌شک شما نیز هنگام مراجعه به کارواش خودروهایی را دیده‌اید که موتور آن‌ها با آب پرفشار شسته می‌شود اما برخی افراد با این راه‌حل مخالف هستند. نظر شما چیست؟

آیا استفاده از کارواش پرفشار برای شستن موتور خودرو مناسب است؟

بی‌شک شما نیز هنگام مراجعه به کارواش خودروهایی را دیده‌اید که موتور آن‌ها با آب پرفشار شسته می‌شود اما برخی افراد با این راه‌حل مخالف هستند. نظر شما چیست؟

شنبه، ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۳:۰۱

اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که دوست دارند خودروی خود را تمیز نگه دارند، احتمالاً با بالا زدن کاپوت و دیدن موتور کثیف خودرو آشفته خواهید شد. برخی مالکان سریعاً دست‌به‌کار شده و با شلنگ خانه و آب و صابون اقدام به تمیز کردن موتور می‌کنند درحالی‌که برخی افراد نیز راهی کارواش شده و از آب پرفشار برای تمیز کردن آلودگی‌های داخل موتور استفاده می‌کنند.

اگر قبلاً از آب پرفشار استفاده کرده باشید حتماً می‌دانید که چه نیرویی به موتور خودرو وارد می‌شود. از آنجایی که آب پرفشار می‌تواند رنگ بدنه را جدا کرده و در واقع به آن آسیب وارد کند بنابراین شاید شستن موتور با این آب باعث ایجاد مشکل در موتور شود؛ اما اگر بدانید که زمان تردد در جاده و خیابان چه مقدار آلایندگی وارد موتور می‌شود احتمالاً به راحتی استفاده از گزینه کارواش پرفشار را کنار نخواهید گذاشت. اگر بخواهیم به این سؤال که می‌توان از کارواش پرفشار برای شستن موتور استفاده کرد یا خیر پاسخ دهیم باید به‌طور خلاصه بگوییم پاسخ مثبت است. شما می‌توانید از آب پرفشار برای تمیز کردن موتور استفاده کنید هرچند باید مواردی را مدنظر قرار دهید.

موتور خودرو بخش قدرتمند و بادوامی است اما هنوز هم باید مراقب آن باشید تا آسیبی به قطعات حساس و سیستم‌های الکترونیکی وارد نشود. پیش از شستن خودرو با کارواش پرفشار باید چندین نکته را رعایت کنید. دقت کنید برخی نکات ذکر شده برای همه موتورها صدق می‌کنند درحالی‌که برخی نیز مختص خودروهای خاص هستند. درصورتی‌که دقت لازم در شستن موتور خودرو را نداشته باشید شاید با هزینه‌های تعمیر سنگین روبرو شوید. اما میزان آسیبی که از طریق کارواش آب پرفشار می‌تواند به موتور وارد شود چقدر است؟ برخی افراد می‌گویند این فقط آب معمولی است اما این‌طور نیست چراکه ریسک‌هایی وجود دارد. آب مورد استفاده در کارواش‌ها تحت‌فشار قرار گرفته و خروج سریع آن از شلنگ تنها بخشی از مشکل است. قطعاتی در موتور وجود دارند که نباید خیس شوند و از جمله آن‌ها می‌توان به فیلترهای هوا اشاره کرد. اگر این قطعات خشک نمانند احتمال رشد کپک و قارچ در آن‌ها وجود خواهد داشت که نتیجه آن ایجاد محیطی ناسالم در کابین خودروست و می‌تواند باعث ایجاد بیماری شود.

همچنین در زمان شستن موتور خودرو با کارواش پرفشار باید باتری را قطع کرده و نگذارید خیس شود. با اینکه آب معمولی خللی در کارکرد باتری به وجود نمی‌آورد اما آب زیاد می‌تواند راندمان آن را کاهش داده و در نهایت باتری را از کار بیندازد. همچنین باید قطعاتی که نیازمند روان کاری هستند از آب به دور باشند. بخار پرفشار آب می‌تواند روان کارهای ضروری این قطعات را از بین برده و به عملکرد آن‌ها آسیب برساند. نهایتاً باید گفت یکی از بدترین چیزهایی که می‌تواند رخ دهد ترکیب آب و روغن‌موتور است. این ترکیب می‌تواند باعث از کار افتادن موتور شود زیرا روغن توانایی خنک کاری بهینه خود را از دست داده و اصطکاک بین قطعات افزایش می‌یابد.

شاید دانستن نکات بالا باعث شود در آغاز شستن موتور با آب پرفشار کمی نگران شوید. قبل از شروع به کار باید دقت کنید که موتور خنک باشد چراکه شما باید برخی آلودگی‌ها را با دست خود برطرف کنید و دمای موتور گرم می‌تواند به بیش از ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد برسد. اگر موتور داغ باشد مایع تمیزکننده‌ای که استفاده می‌کنید عملکرد مناسبی در از بین بردن روغن و گریس روی قطعات نخواهد داشت. همچنین با خنک بودن موتور می‌توان برخی قطعات مهم را با وسایل گوناگون پوشاند. دقت کنید تمامی کاورهای پلاستیکی موتور باید به‌طور جداگانه شسته شوند زیرا آب پرفشار می‌تواند به آن‌ها آسیب برساند. از پوشش پلاستیکی برای پوشاندن باتری، رله‌ها، سیم‌کشی‌ها، آلترناتور، شمع‌ها و فیلترها استفاده کنید. به‌طورکلی موتورهای مدرن دارای مهروموم مخصوص در اطراف تمامی قطعات مهم هستند اما با این وجود نیز بهتر است ریسک آسیب دیدن آن‌ها را به حداقل برسانید. به منظور جلوگیری از هرگونه آسیب ناخواسته، با دقت تمامی قطعات مهم را بپوشانید.

پس از انجام اقدامات ذکر شده نوبت به شروع شستن موتور می‌رسد. هرگز کار را با بالاترین فشار آب شروع نکنید و البته نازل را نیز به فاصله چند ده سانتی‌متری از موتور بگیرید. در زمان کارواش موتور از بخار متراکم استفاده نکنید چراکه می‌تواند نیروی زیادی را به قطعات موتور تحمیل کند و آب وارد سیستم‌های الکترونیکی شود. حرکات متوازن نازل و شلنگ می‌تواند باعث توزیع یکنواخت نیرو به تمامی قسمت‌ها شود و آلایندگی‌ها را نیز پاک کند. زمانی که به خوبی کل موتور را شستید نوبت به خشک کردن آن می‌رسد. البته بخش‌هایی از موتور هستند که شما نمی‌توانید به آن‌ها دسترسی داشته باشید و در این بخش می‌توان از هوای پرفشار نیز استفاده کرد اما در غیر این صورت قرار دادن خودرو زیر نور آفتاب نیز می‌تواند راهگشا باشد. پس از اتمام کار تمامی پوشش‌های پلاستیکی را برداشته و باتری را دوباره وصل کنید.


نظری وارد نشده است، شما اولین باشید ...