۱۰ اشتباه رایجی که هنگام شستن خودرو با کارواش پرفشار رخ می‌دهد

هنگام شستن خودرو با کارواش پرفشار اشتباهات مهمی رخ می‌دهد که با خواندن این مطلب می‌توانید از آن‌ها دوری کنید.

۱۰ اشتباه رایجی که هنگام شستن خودرو با کارواش پرفشار رخ می‌دهد

هنگام شستن خودرو با کارواش پرفشار اشتباهات مهمی رخ می‌دهد که با خواندن این مطلب می‌توانید از آن‌ها دوری کنید.

شنبه، ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۶:۴۷

اولین بار در سال ۱۹۲۶ بود که فرانک اوفلت کشف کرد بخار تحت‌فشار خواص پاک‌کنندگی بسیار خوبی دارد و پس از آن بود که شوینده‌های پرفشار به بخش جدایی‌ناپذیر از خانه‌های اکثر مردم تبدیل شدند. از تمیز کردن راه‌پله‌ها گرفته تا شستن بدنه خودرو، کارواش‌های پرفشار می‌توانند کارهای مختلفی را انجام دهند. البته با اینکه اکثر مردم تصور می‌کنند چگونگی استفاده از این کارواش‌ها را می‌دانند اما تکنیک‌های اشتباه همچنان رایج است. این موضوع به ویژه هنگام شستن خودرو صادق است یعنی جایی که استفاده نادرست از کارواش‌های پرفشار باعث آسیب دیدن رنگ خودرو و حتی شکستن شیشه‌ها می‌شود. همچنین دست‌وپنجه نرم کردن با آب تحت‌فشار می‌تواند برای خود فرد هم خطرناک باشد. در این مطلب می‌خواهیم به ۱۰ اشتباهی اشاره کنیم که هنگام شستن خودرو با کارواش پرفشار رخ می‌دهد.

عدم استفاده از تجهیزات محافظت‌کننده PPE
شستن خودرو با آب پرفشار کار خطرناکی نیست اما می‌تواند باعث جراحت شود. باید دقت داشت شوینده‌های مورد استفاده حاوی مواد شیمیایی‌ای هستند که شاید به پوست و چشمان شما آسیب برسانند. آب تحت‌فشار نیز می‌تواند اجسام کوچک همچون سنگ‌ریزه‌ها را با سرعت زیاد به سمت مالک خودرو پرتاب کند و به او آسیب برساند. حفاظت از خود به منظور کاهش ریسک جراحت هنگام شستن خودرو ضروری است و به همین منظور باید از تجهیزاتی همچون دستکش و عینک و چکمه لاستیکی استفاده کرد.

عدم رعایت ترتیب مراحل شستن خودرو
بهترین فرایند هنگام شستن خودرو این است که ابتدا کار را با استفاده از آب پرفشار آغاز کنید. در این مرحله از قدرت آب برای زدودن حداکثر آلودگی‌های بدنه استفاده خواهید کرد. با این کار میزان خراش‌های روی بدنه حین تمیز کردن آن به حداقل می‌رسد. البته نباید عجله کرد چراکه باید زمان کافی را برای شستن بخش‌های کثیف بدنه به ویژه بخش‌هایی همچون دیواره رینگ‌ها و لاستیک‌ها در نظر گرفت. زمانی که کارتان با آب پرفشار به پایان رسید یکی از بهترین شوینده‌های بدنه خودرو را انتخاب کنید. برخی افراد برای شستن بدنه از پاشنده فوم هم استفاده می‌کنند که روی کارواش پرفشار نصب شده و از قدرت آن برای تولید فوم ضخیم‌تر استفاده می‌کند.

شروع شستن بدنه از پایین
شاید این موضوعی بدیهی به نظر برسد اما مردم گاهی اوقات جاذبه زمین را فراموش می‌کنند. اگر پاشش آب پرفشار را از ابتدا از بخش‌های پایینی بدنه شروع کنید، آلودگی بخش‌های بالایی همچنان در بخش پایینی باقی خواهند ماند و مجبور به دوباره کاری خواهید شد. بازهم باید گفت پاک کردن حداکثری کثیفی‌های بدنه با کارواش پرفشار مرحله‌ای ضروری در حفظ ظاهر خودروست؛ بنابراین کار شستن را ابتدا از سقف، پنجره‌ها و شیشه جلو شروع کرده و سپس به کاپوت، نمای جلو و عقب، درها و بخش‌های زیرین برسید. البته توصیه می‌شود شوینده‌ها را بیشتر به بخش‌های پایینی بدنه بپاشید چراکه این بخش‌ها کثیف‌تر هستند و باید بیشتر شسته شوند. در این حالت می‌توانید از جاذبه زمین بهره ببرید. فوم‌های شست و شوی خودرو معمولاً روی بدنه باقی می‌مانند و بنابراین فوم بیشتری را به بخش‌های زیرین بپاشید.

استفاده بیش از حد از فشار آب
افزایش فشار پاشش آب شاید لذت‌بخش باشد مخصوصاً اگر بدنه خودرو بسیار کثیف به نظر برسد اما نباید فشار بیش از حدی به بدنه وارد کرد. در واقع بهتر است همیشه از شوینده مخصوص بدنه خودرو برای زدودن آلودگی‌های بدنه استفاده کرد. استفاده از فشار ۸۳ تا ۱۵۰ بار برای کارواش پرفشار آب کفایت خواهد کرد و انتخاب فشار بیشتر لزوماً به معنی نتیجه بهتر نیست چراکه امکان آسیب دیدن رنگ بدنه وجود دارد. فشار بالای کارواش حتی می‌تواند شیشه را شکسته و رنگ را از بدنه جدا کند. نکته مهم اینکه جریان آب داخل دستگاه نیز اهمیت دارد و با واحد گالن در دقیقه بیان می‌شود. توصیه می‌کنیم جریان آب بین ۱.۲ تا ۲.۵ گالن در دقیقه باشد.

استفاده از کارواش پرفشار بنزینی
کارواش‌های پرفشار فقط برای شستن خودرو بکار نمی‌روند بلکه از آن‌ها برای شستن سطوح مختلف همچون خیابان‌ها، سقف خانه‌ها و پنجره‌ها نیز استفاده می‌کنند. واضح است که انواع مختلفی از کارواش‌ها برای اهداف گوناگون وجود دارند هرچند دو کلاس اصلی آن‌ها کارواش‌های بنزینی و برقی است که کاربری‌های متفاوتی خواهند داشت. کارواش‌های بنزینی قوی‌تر هستند و فشار آب بالاتری را برای شستن خیابان‌ها فراهم می‌کنند و به همین خاطر قدرت آن‌ها برای شستن خودرو بیش از حد نیاز است. این کارواش‌ها می‌توانند به بدنه آسیب برسانند؛ اما باید گفت کارواش‌های آب برقی فشار بین ۸۳ تا ۲۷۵ بار تولید می‌کنند و جریان آب آن‌ها ۱.۵ تا ۲.۵ گالن در دقیقه است؛ اما فشار کارواش‌های بنزینی بین ۱۳۷ تا ۳۴۵ بار بوده و جریان آب آن‌ها نیز ۲.۵ تا ۴ گالن در دقیقه است.

نزدیک شدن بیش از حد به بدنه
نزدیک شدن بیش از حد به بدنه خودرو نیز می‌تواند به آن آسیب برساند. حتی اگر کارواش پرفشار به رنگ خودرو آسیب نزند هم امکان خرابی پوشش محافظتی رنگ وجود خواهد داشت؛ اما با این وجود هم مالکانی را می‌بینیم که از فاصله نزدیک به دنبال پاک کردن کثیفی‌های بدنه خودرو هستند. گفته می‌شود هنگام شستن خودرو با کارواش پرفشار باید فاصله ۱۵ سانتی‌متری از رنگ و ۳۰ سانتی‌متری از تریم های بدنه را حفظ کرد. البته اگر فشار کارواش کمتر باشد می‌توان فاصله را کمتر کرد اما بهترین است فاصله شما با خودرو بیشتر باشد.

استفاده از نازل اشتباه
نکته مهم دیگر استفاده از نازل مناسب و درست است چراکه شدت و زاویه اسپری آب را کنترل می‌کند و همین موضوع روی ویژگی‌های تمیزکاری کارواش تأثیر مستقیم دارد. خوشبختانه کدهای رنگی وجود دارند که از انتخاب نازل اشتباه جلوگیری خواهند کرد. شاید با خود فکر کنید انتخاب تنگ‌ترین نازل (صفر درجه و رنگ قرمز) بهترین گزینه برای پاک کردن کثیفی‌هاست اما این‌طور نیست چراکه امکان آسیب دیدن رنگ بدنه بالا خواهد بود. نازل ۱۵ درجه و رنگ زرد هم بیشتر مناسب تمیز کردن پیاده‌رو و خیابان خواهد بود. معمولاً برای شستن چرخ‌ها و بخش‌های زیرین بدنه از نازل ۲۵ درجه یا سبز رنگ استفاده می‌شود چراکه فشار آب زیادی برای رنگ بدنه دارد. برای شستن بدنه بهترین گزینه نازل سفید رنگ ۴۰ درجه خواهد بود که هم از قدرت کافی برای زدودن آلودگی‌ها برخوردار است و هم آسیبی به رنگ خودرو وارد نمی‌کند.

استفاده از شوینده نامناسب برای کارواش پرفشار
مایع ظرف‌شویی مورد استفاده در خانه بهترین گزینه برای شستن خودرو نیست مخصوصاً اگر می‌خواهید از کارواش پرفشار استفاده کنید. این مایع کارایی مناسبی نداشته و می‌تواند به دستگاه نیز آسیب وارد کند. گزینه مناسب برای این کار شوینده‌های توصیه شده برای بدنه خودروست که با دستگاه تولید فوم نیز هماهنگی دارد و باعث ایجاد فوم ضخیمی می‌شود. این فوم روی بدنه باقی می‌ماند و می‌توانید بدنه خودرو را به راحتی تمیز کنید. البته باید در نظر داشت که هنگام استفاده از شامپوی مخصوص بدنه خودرو بهتر است از آب مقطر نیز استفاده کنید تا کمترین آسیب به دستگاه و محیط‌زیست وارد شود.

نگه داشتن نازل در زاویه اشتباه
زاویه پاشش نازل به بدنه نقش مهمی در تمیز شدن بدنه، بدون آسیب دیدن رنگ آن ایفا می‌کند. زاویه‌های تند شاید فشار بیشتری ایجاد کنند اما کثیفی‌ها را به خوبی از بدنه پاک نکنند. از طرفی انتخاب زاویه بازتر نیز باعث کاهش فشار در نقطه برخورد شده و باعث می‌شود آب بجای زدودن کثیفی‌ها از روی آن‌ها عبور کند. بهتر است زاویه ۴۵ درجه را برای نازل انتخاب کنید تا رنگ خودرو آسیب نبیند. همین موضوع درباره آب‌کشی بدنه نیز صدق می‌کند هرچند در برخی نقاط بدنه می‌توانید زاویه پاشش نازل را به دلخواه خود تغییر دهید. دقت کنید که نازل را رو به پایین بگیرید تا کثیفی‌ها روی زمین پخش شوند نه روی سایر بخش‌های بدنه.

شستن خودرو روی زمین پر از گردوخاک
شما می‌توانید خودرو را با روش سنتی یعنی استفاده از چند سطل آب، اسفنج و شامپو و در هر سطحی بشویید اما زمانی که از کارواش پرفشار استفاده می‌کنید باید زمین تمیزی را برای این کار انتخاب کنید. آب پرفشار می‌تواند سنگ‌های بزرگ‌تر را از زمین بلند کرده و با سرعت بالا به بدنه خودرو بکوبد. واضح است که نتیجه این کار آسیب دیدن رنگ بدنه و حتی شکستن شیشه‌ها خواهد بود. به همین خاطر خودرو را نباید در زمین‌هایی که پر از گردوخاک هستند بشویید. آسفالت‌های قدیمی نیز می‌توانند دارای نقاط ضعیفی باشند که با برخورد آب پرفشار شکسته شده و سنگ‌های آن جدا می‌شوند. بهترین سطح برای شستن خودرو با کارواش پرفشار سطح سیمانی یا آسفالت محکم و تمیز است.


نظری وارد نشده است، شما اولین باشید ...