دو عامل مهم در حوادث و صدمات رانندگی

برخی رانندگان و سرنشینان صندلی جلوی خودروها، یادشان می رود که کمربند ایمنی را ببندند. بعضی هم حوصله اش را ندارند یا با بستن کمربند ایمنی خود را زندانی احساس می کنند. عده ای استفاده از تلفن همراه در هنگام رانندگی را خطرناک نمی دانند. آنها انگار فراموش کرده اند که اتفاق یکبار می افتد و اگر افتاد ممکن است برای جبران فرصتی نماند.بعضی هر دو تخلف را در دستور کار قرار می دهند. هم کمربند ایمنی نمی بندند، هم رانندگی در حال استفاده از تلفن همراه را انجام می دهند. بعضی در هنگامی که تلفن همراه از دستشان می افتد بدون ای...

دو عامل مهم در حوادث و صدمات رانندگی

برخی رانندگان و سرنشینان صندلی جلوی خودروها، یادشان می رود که کمربند ایمنی را ببندند. بعضی هم حوصله اش را ندارند یا با بستن کمربند ایمنی خود را زندانی احساس می کنند. عده ای استفاده از تلفن همراه در هنگام رانندگی را خطرناک نمی دانند. آنها انگار فراموش کرده اند که اتفاق یکبار می افتد و اگر افتاد ممکن است برای جبران فرصتی نماند.بعضی هر دو تخلف را در دستور کار قرار می دهند. هم کمربند ایمنی نمی بندند، هم رانندگی در حال استفاده از تلفن همراه را انجام می دهند. بعضی در هنگامی که تلفن همراه از دستشان می افتد بدون اینکه توقف کنند زیر صندلی و فرمان به دنبالش می گردند. همه این مسائل و مسائلی دیگر می تواند حادثه ساز و صدمه زننده باشد. اکنون به این دو مقوله بیشتر توجه میکنیم:

پنج‌‌شنبه، ۲۴ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۹:۲۴:۴۸

● عوارض بی اعتنایی به کمربند ایمنی
بستن کمربند ایمنی، حتی برای مسیرهای کوتاه ضروری است. کمربند ایمنی از جمله وسایلی است که در حوادث رانندگی از شدت صدمات جسمانی به سرنشینان اتومبیل می کاهد. تحقیقات نشان داده است، در حوادث رانندگی بیشترین صدمات به سر و بالای تنه رانندگان وارد می شود. کمربند ایمنی با ثابت نگه داشتن راننده و سرنشین روی صندلی مانع از پرتاب شدن راننده یا سرنشین ها و برخورد سر آنها با شیشه ی جلو یا فرمان اتومبیل می شود. هنگام بستن کمربند ایمنی باید مراقب بود زیاد شل و سفت نباشد تا در حین رانندگی آزادی عمل از راننده سلب نشود. به قلاب کمربند هم باید توجه کرد زیرا ممکن است هنگام وقوع حادثه بر روی قسمتی از بدن قرار گیرد و موجب صدمه به استخوان ها شود. در ضمن، باز و بسته شدن قلاب باید به گونه ای باشد که هنگام حادثه، راننده بتواند به آسانی آن را باز کند. پژوهشگران مسائل ترافیکی که فرآیند رخدادهای رانندگی را در سراسر جهان مطالعه می کنند، معتقدند که هر راننده در طول ۳/۱ میلیون کیلومتر رانندگی به طور متوسط یک بار تصادف می کند. به موجب این پژوهش، رانندگانی که پیوسته از کمربند ایمنی استفاده می کنند، مسافت بروز هر یک از حوادث رانندگی را تا ۶/۲ میلیون کیلومتر طولانی تر می کنند. به زبان ساده تر، کسانی که از کمربند ایمنی استفاده می کنند امنیت خود را نسبت به دیگران تا ۱۰۰% افزایش می دهند. بررسی های آماری نشان می دهد در حوادث رانندگی جمجمه رانندگان و سرنشینان خودروها ۴۰%، تن و بدن ۳۰%، بازوها و پاهایشان ۱۵% آسیب پذیر است.
پژوهشگران معتقدند ۶۵% کسانی که از کمربند ایمنی استفاده نکرده اند، آسیب های جدی دیده اند و تنها ۳۵% از استفاده کنندگان از کمربند ایمنی دچار جراحات خفیف شده اند. براساس همین بررسی ها، ۷۴% سرنشینان که در کنار راننده می نشینند در حوادث رانندگی به شدت مجروح می شوند. این آمار برای استفاده کنندگان از کمربند ایمنی، ۴۴% با جراحات خفیف تر بیان شده است.
از بررسی آمارهای فوق، این نتیجه به دست می آید که کمربند ایمنی، ایمنی و سلامت سرنشینان اتومبیل را در حوادث رانندگی ۵۰% افزایش می دهد و در مقابل از ۵۰% ضایعات در هنگام تصادف می کاهد و به عنوان وسیله ای با ۱۰۰% ایمنی در اتومبیل تعبیه شده است.

● وسیله ای خطرناک در رانندگی
تلفن همراه ابزاری بسیار مفید برای رانندگان است زیرا مردم از تلفن همراه به عنوان وسیله ای سریع برای اطلاع اخبار، گزارش جرایم، تصادفات و... استفاده می کنند. اما اگر همین وسیله مفید در حین رانندگی استفاده شود توجه رانندگان را از کار اصلی خود که همانا رانندگی است باز می دارد و قدرت مهارت و عکس العمل مناسب و سریع را از آنان می گیرد. سعی کنید از تلفن همراه تنها در هنگام پارک بودن و ایستادن وسیله ی نقلیه استفاده کنید و یا آن را جهت پاسخگویی به سایر سرنشین های خودرو دهید و این امر را در خود نهادینه کنید. تلفن همراه خود را قبل از حرکت بر روی پیام گیر گذاشته تا پس از توقف در محل مناسب پیام ها را گوش کنید.
پژوهشگران اعلام نموده اند رانندگانی که پشت فرمان اتومبیل از تلفن همراه استفاده می کنند و حتی کسانی که از هنزفری (hands free) بهره می گیرند، دچار نوعی نابینایی در قدرت و میدان دید خود می شوند که ممکن است بسیار خطرناک و حادثه آفرین باشد.
استفاده از تلفن همراه به طور میانگین شش برابر احتمال تصادف را افزایش می دهد.
استفاده از تجهیزات الکترونیکی مانند تلفن همراه در حین رانندگی باعث انحراف ذهنی و رفتاری راننده می گردد و حواس شما تحت تأثیر مکالمات قرار می گیرد و نیمی از توجه خود را به مکالمه با تلفن همراه می سپارید و آن گاه فقط ۵۰% حواستان به رانندگی است در حالی که هنگام رانندگی باید توجه مضاعفی داشته باشید تا حادثه ای پیش نیاید.
آمار تصادفات ناشی از استفاده تلفن همراه هنگام رانندگی، مختص ایران نیست. آمارها نشان دهنده ی بروز حوادث بسیاری در دنیا بر اثر استفاده از تلفن همراه است. چه بسیار حوادث رانندگی که به علت استفاده از تلفن همراه ایجاد می شود و نه تنها برای رانندگان خودروهای حاضر در صحنه، دردسر ساز میشود بلکه ترافیک و راه بندان نیز ایجاد می کند. حال بهتر است بدانیم چگونه می توان از ایجاد تصادفاتی که به دلیل استفاده از تلفن همراه ایجاد می شود جلوگیری کرد؟
۱) عادت کنید برای صحبت با تلفن همراه توقف کنید.
۲) از سرنشینان خودرو بخواهید پاسخگوی تلفن همراه باشند.
۳) قبل از حرکت، تلفن همراه خود را روی پیغام بگذارید.
۴) زنگ تلفن را در حالت بی صدا (Silent) قرار دهید.


نظری وارد نشده است، شما اولین باشید ...